hero image

Leclerc szerint nagyon tisztelik egymást Verstappennel – legalábbis egyelőre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/07 06:33
Charles Leclerc, a Ferrari pilótája kiemelte, nagyon tisztelik egymást Max Verstappennel, azonban sokkal feszültebbé válhat a helyzetük, ha a szezon végén is egymással fognak küzdeni a címért.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Egyelőre úgy tűnik, hogy Charles Leclerc és Max Verstappen pályázhat a legnagyobb eséllyel a 2022-es Forma-1-es világbajnoki címre, ennek kapcsán a monacói versenyző az ESPN-nek nyilatkozott.

A négyszeres futamgyőztes szerint nagy a kölcsönös tisztelet Verstappen és közte, azonban nagyon feszült lehet a helyzetük, ha 5 futammal a szezon vége előtt is a címét fognak küzdeni egymással.

„Nagy a köztünk lévő kölcsönös tisztelet, ami egy kiváló dolog. De meglehetősen biztos vagyok abban, hogy ha öt versennyel a szezon vége előtt mi harcban lesz a címért, akkor feszültebbé válik a helyzet, de ez van, ilyen a versenyzés.”

Leclerc elmondta, a hollanddal már túl vannak a gokartos időszakon, amikor még utálták egymást, és minden riválisát másképpen kezeli, attól függően, hogy milyen erősségei és gyengeségei vannak az adott versenyzőnek.

„Minden riválisomat másképpen kezelem. Minél jobban ismered az adott versenyzőt, annál jobban tisztában van az erősségeikkel és a gyengeségeikkel, és próbálsz minden pilótához alkalmazkodni.”

„De a gokartos korszakunkban nagyon máshogy harcoltunk. Akkor is a győzelemért küzdöttünk, de még nagyon fiatalok voltunk és máshogy kezeltük a dolgokat, sokkal nagyobb volt bennünk a düh.”

„Én is utáltam őt, ő is utált engem, de már felnőttünk, sokkal érettebbek lettünk, nagyon tiszteljük egymást, és mindketten elértük azt az álmunkat, hogy a Forma-1-ben versenyezhetünk” – mondta Leclerc.