hero image

Leclerc szerint sem lesz harcban a címért a Mercedes

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/06 06:34
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc tiszteletteljesen nyilatkozott a Mercedes csapatáról, viszont úgy véli, hogy hiába oldják meg a problémáikat, idén már nem lesznek harcban a világbajnoki címért.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Mercedes a négy futam alatt két dobogós helyezést tudott szerezni, és egyelőre nehéz elképzelni, hogy rövid távon el tudnának jutni a Ferrari vagy a Red Bull szintjére, miközben hamarosan az év ötödik F1-es futamára fog sor kerülni.

CNN a Ferrari-pilóta Charles Leclerc-t kérdezte a csillagos márkáról, és bár a monacói tiszteletteljesen beszélt Hamilton és Russell csapatáról, azt is hozzátette, szerinte nem lesznek harcban a világbajnoki címért idén.

„Sosem írnám le őket, mivel egy nagyon erős csapatról van szó, ezt már a múltban is megmutatták. Viszont az is igaz, hogy a szezon eleje óta szenvednek, és úgy tűnik, meglehetősen nagy gondjaik vannak, vélhetően időbe fog telni, mire ki tudják javítani ezeket.”

„Szóval nem tudom. Talán a világbajnoki címért nem lesznek harcban idén, de elég biztos vagyok abban, hogy a szezon egy bizonyos pontján versenyeket fognak nyerni” – mondta Leclerc.