hero image
dppi

Leclerc tovább szenved "élete legrosszabb szezonkezdetével"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/03 13:59
Charles Leclerc, a Ferrari Forma-1-es pilótája a 2023-ast „valaha volt legrosszabb” szezonkezdetének titulálta, miután az Ausztrál Nagydíjon is folytatódott balszerencséje.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A vasárnapi futam első körében Leclerc Lance Stroll Aston Martinjával ütközött és sodródott a kavicságyba, így három futamból kettőn nem ért célba eddig. Bahreinben egy motorhiba miatt kellett kiállnia, ami után Szaúd-Arábiában már rajtbüntetést is kapott túl sok motorkomponens használatáért.

A monacói ezen a versenyen ért célba eddig egyedül, a hetedik helyen, így a bajnokságban mindössze hat ponttal a tizedik. Ez a legrosszabb idénykezdete eddig a Ferrarival. A futam után így nyilatkozott: „Természetesen frusztrált vagyok. Ez a legrosszabb szezonkezdetem valaha, van vagy hat vagy nyolc pontom, nem tudom mennyi összesen, nagyon idegesítő.”

Ennek ellenére Leclerc nem akarta Strollra kenni a kieséséért a felelősséget: „Az első kanyarban túl lazán vettem, a hármasban pedig nem igazán terveztem, hogy megelőzöm Lance-t, de aztán láttam, hogy Fernando miatt korábban kellett fékeznie.”

„Ekkor elvettem a lábamat a fékről és betettem mellé az autót, de Fernandónak még keményebben kellett fékeznie, szóval Lance közém és Fernando közé szorult, így egyszerűen nem tudott befordulni és egymásnak mentünk.”