A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc nem kisebb álmot dédelget, mint hogy ő lesz a 2023-as szezon világbajnoka – úgy fogalmazott, hogy mindent meg fog tenni ennek érdekében, és hogy nem tud a Ferrari által kitűzött 2026-os határidőre gondolni.

Az ötszörös futamgyőztes Charles Leclerc-rel a Motorsport.com olasz kiadása készített egy rendkívül hosszú interjút, amelyben többek között a jövőjéről és a céljairól is kérdezték a 25 éves pilótát.

Leclerc-nek 2024 végéig érvényes a szerződése a Ferrari csapatával, míg a Ferrari elnöke, John Elkann azt mondta, a cél, hogy 2026-ig megszerezzék a Forma-1-es világbajnoki címet.

Ennek kapcsán a monacói elmondta, hogy imádja a Ferrarit, de a távoli időpont miatt még nem gondol a szerződéstárgyalásokra, helyette a lehető leghamarabb világbajnokká szeretne válni a vörösök szerelésében.

Amikor a Motorsport.com riportere megkérdezte tőle, hogy ez azt jelenti-e, hogy már jövőre világbajnok akar-e lenni, Leclerc egyértelműen felelt:

„Így van, 2023-ra gondolok! Tudom, hogy az elnök azt mondta, hogy a cél, hogy 2026-ra nyerjük meg a világbajnokságot, de versenyzőként nem tudok erre a határidőre gondolni!”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL