hero image
Charles Leclerc / X

Leclerc: Volt idő, amikor még a Ferrari gyárába se engedtek be

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/23 08:59
Mindig érdekes, amikor egy ma már sikeres F1-es pilóta emlegeti fel azokat az időket, amikor még csak álmodozott a száguldó cirkuszról. Most Charles Leclerc-ről derült ki, hogy volt idő, amikor még a Ferrari-gyár közelébe is alig merészkedhetett.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Charles Leclerc a mai Forma-1 egyik legnagyobb tehetsége, és a Ferrari-rajongók tőle várják azt, hogy megdöntse Max Verstappen tavalyi szezonban mutatott dominanciáját. A monacói pilóta 2018-ban mutatkozott be a száguldó cirkuszban az Alfa Romeo alakulatánál, majd nem sokkal később a Ferrarihoz került, ahol Sebastian Vettel mellett bizonyíthatott.

Nem is sikerült számára rosszul az első ferraris év, hiszen a bajnoki összetettben rögtön legyőzte a négyszeres német világbajnokot, ráadásul több dobogós helyezés mellett élete első győzelmét is megszerezte 2019-ben. Ennek tükrében igencsak megmosolyogtató, hogy volt idő, amikor Leclerc-t még a Ferrari-gyárba sem engedték be.

„Amikor először látogattam el ide, nem tudtam bejutni, mert akkoriban körülbelül tizenkét éves voltam. Ott voltam a keresztapámmal, Jules Bianchival, aki akkoriban a Ferrari Driver Academy junior csapatának tagja volt.”

„Megkérdeztem tőle: 'Kérlek, veled mehetnék?' Ő pedig megkérdezte a biztonságiakat a bejáratnál, mire azt mondták: 'Nem, sajnáljuk, de nem fogadhatunk kívülről érkezőket'" – emlékezett vissza Leclerc a régi időkre a Shell videójában, majd elárulta: „Már azelőtt is Ferrari-pilóta akartam lenni”.

„A bejárat előtt állva és nem látva mindent, ami a kapuk mögött rejtőzött, csak még jobban motivált, hogy a lehető legjobban dolgozzak azért, hogy egy nap bejuthassak” – zárta le a gondolatait a moncaói, akinek beteljesült élete egyik nagy álma azzal, hogy Ferrari-pilótává vált.