A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel svájci otthona egy lenyűgöző szimulátorral bővült, ami megkönnyíti a felkészülését a versenyhétvégékre.

Az Aston Martin hétfőn a hivatalos honlapján írt arról, hogy készítettek egy otthoni szimulátort a négyszeres világbajnok versenyzőjüknek, Sebastian Vettelnek, aminek az alapja egy tavalyi, AMR21-es kasztni.

Vettel és a csapat még tavaly döntött úgy, hogy megépíti a szimulátort, amellyel a német felkészülhet a különböző versenypályákra, illetve beállításokat is kipróbálhat – ebben pedig nagy segítségére van az összesen öt hónapos munkát felölelő szimulátor.

Az elkészítéshez tehát az AMR21-es kasztnit, Vettel ülését és a szimulátortervező és -gyártó ProSim segítségét is igénybe vették, a minél realisztikusabb élmény céljából pedig három képernyő is megtalálható a cockpit előtt.

Sebastian Vettel szerződése a 2022-es év végén lejár, és egyelőre nem tudni, folytatni fogja-e a népszerű versenyző, mindenesetre nem arról árulkodik a szimulátoros projektje, hogy a befejezésen gondolkodna.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL