hero image

Lerántották a leplet az AlphaTauri 2022-es autójáról is!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/14 06:43
Nem állunk unalmas hét előtt, ugyanis a szerdai napot leszámítva, minden napra jut egy új 2022-es Forma–1-es autó. A bemutatók második hetét az AlphaTauri nyitotta meg az AT03-as festésének leleplezésével.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Még van egy kis idő, amíg a Forma–1 Bahreinbe érkezik a 2022-es év első nagydíjára, de az előszezon már javában zajlik az összes tervezett autóbemutatóval. Hétfőn az AlphaTauri volt soron, és az AT03-as bemutatásával ők lettek az ötödik csapat, akik bemutatták autójukat a nagyközönségnek.

Maga az autó a 2021-es évhez hasonló színvilággal rendelkezik, az AlphaTauri márka színei állnak a középpontban. A hátsó szárny fehér, akárcsak a glória.

Az AlphaTauri reméli, hogy a tervezett szabályváltozásokkal több előnyt is elérhet, és 2022-ben tovább küzdheti magát előre. Mivel Pierre Gasly a tapasztalatával vezető szerepet tölt be a csapaton belül, Juki Cunoda pedig újonc évét teljesítette, úgy tűnik, hogy a csapat erős felállással rendelkezik.

Az AlphaTauri AT03-asának bemutatásával a csapatbemutatók hivatalosan is félúton járnak. A hét folyamán a Williams, a Ferrari és a Mercedes is bemutatja új autóját a nagyközönségnek. Az Alpine egy nappal az első téli teszt előtt, február 22-én mutatja be új autóját Barcelonában. Az Alfa Romeo lesz az utolsó, és február 27-re tűzte ki az időpontot.