Lewis Hamilton Bakuban kikapott ismét csapattársától, George Russelltől. Miközben a fiatal brit a dobogó harmadik fokán ünnepelt, a hétszeres világbajnok súlyos hátfájdalmakkal szállt ki a pattogó Mercedesből.

Hamilton és Russell is szenved még mindig a Mercedes pattogásától. Mégis úgy tűnik, hogy utóbbi fizikailag is jobban bírja, mint tapasztalt csapattársa. Az egykori versenyző, Ralf Schumacher szerint nem a kora az oka annak, hogy Hamiltonnak fizikailag nehezebben megy a pattogás kezelése. A német azt gyanítja, hogy az eltérő üléspozíció teszi egy kicsit rosszabbá Hamilton helyzetét.

Ugyanakkor Schumacher a Servus TV-nek azt is elmondta, hogy Hamilton nem tud olyan szezont futni, amit előzetesen remélt. „Ő a szezon vesztese. Ott van ez a fiatalember, aki kívülről érkezik a csapatba, és uralja a többszörös világbajnok és a sportág egyik ikonja elleni párharcot" - mondja Schumacher.

Az egykori F1-es pilóta azt mondja, nem számított arra, hogy Russell ennyire jó lesz ebben a szezonban. A német szerint azonban nem zárható ki, hogy Russell vagy Hamilton idén akár futamot is nyerhet „Toto Wolff azt mondta, hogy valami készülőben van. Remélem, hogy a Mercedes csatlakozik a győzelmekért folytatott harcba, mert egy háromcsapatos bajnokság természetesen érdekes" - mondta Schumacher.

A Mercedes nehéz helyzetben van, hiszen úgy kell gyorsabbá tennie az autóját, hogy közben a pattogás még mindig fennáll, mely jelenleg csak a hasmagasság megemelésével lehetne korrigálni, ami azonban egyértelműen az autó lassulásához vezet. A nagy kérdés az az, hogy az autó gyorsulása mellett a pilóták meddig képesek elviselni ezeket a fájdalmakat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL