hero image
dppi

Lewis Hamilton: Elegem van ebből!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/05/07 17:55
A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton arról nyilatkozott, hogy milyen nehéz helyzetet él most meg a Mercedes csapatával, de szereti a márkát, és nem boldogtalan az istállónál.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Annak ellenére, hogy 2014 és 2020 között 6 világbajnoki címet szerzett Lewis Hamilton a Mercedes csapatával, most nehéz helyzetben van a hétszeres világbajnok, hiszen a 2021-es Katari Nagydíj óta nem nyert futamot, a Mercedes pedig a 2022-es Brazil Nagydíjon aratott utoljára győzelmet.

Hamilton pedig jövőre már a Ferrarinál fog versenyezni, ennek kapcsán azt mondta a CBS-nek, hogy a búcsú legfájdalmasabb része, hogy mostanában eredménytelen a csapat, idén pedig még nincs top 5-ös eredménye – Miamiban hatodik lett.

„Azt gondolom, mindenki azt szeretné, ha remek évet teljesítenénk. Mindenki nagyon keményen dolgozott a gyárban, nem kevesebbet, mint korábban bármikor. Számomra ez az utazás rendkívül érzelmes volt, többek között azért, mert nagyon szeretem ezt a csapatot.”

„Nem azért távozom, mert nem vagyok itt boldog, és nem is kapcsolati problémák miatt. A Mercedes 13 éves korom óta támogatott, tehát szeretem a márkát. Szeretem az embereket. Jóban-rosszban velem voltak. Tehát ez mindképpen egy furcsa átmenet.”

Amikor arról kérdezték a britet, hogy hogyan értékeli, hogy 2021 óta nem nyert futamot, azt válaszolta, jó volt megtapasztalni ezt a dolgot, viszont most már ideje visszatérni a győzelmi útra:

„Nehéz dolog ez. Természetesen azért létezünk, hogy nyerjünk, és amikor nem nyersz, meg kell változnia a perspektívádnak. És csak a hajtásról és a fejlődésről, az összefogásról szól. Hogyan tudunk javítani? Hogy juthatunk vissza oda, ahol lenni akarunk?”

„Igazából nagyon élveztem ezt a tapasztalást. De most, három év után úgy vagyunk vele, hogy ’elegem van ebből, térjünk vissza oda, ahova tartozunk!’.”