Sokak szerint ezen a manőveren ment el Lewis Hamilton világbajnoki címe 2007-ben a McLarennel, amivel egyet lehet érteni.

A 2007-es egy nagyon erős és fordulatos világbajnokság volt a Forma-1-ben, amit egy bizonyos Kimi Räikkönen nyert meg a Ferrarival. Rögtön az első ferraris évében sikerült felérnie a csúcsra, és a sors furcsa fintora, hogy azóta sem nyert egyéni címet a legendás olasz istálló, aminek lassan 20 éve, és ezzel újabb negatív csúcsot állíthatnak fel.

2007-ben Hamilton még újonc volt, így Alonsónak papíron nem kellett tartania attól, hogy veszélyt jelenthet rá a csapattársa. Hamar kiderült, hogy ez nem egészen így van, és Ron Dennis nem tudja kordában tartani a két klasszis pilótát. Gyakorlatilag magukat verték meg abban az évben, amit a mai napig bánhatnak.

Räikkönen közben szorgosan gyűjtötte a dobogós helyezéseket, és csak kétszer esett ki, míg Hamilton és Alonso egyszer. Rettentően szoros volt a finálé, mindössze 1 ponttal gyűjtött többet Kimi a két McLarennél, ami világbajnoki címet ért számára a Brazil Nagydíjon. Az utolsó négy versenyéből hármat megnyert, ami a kulcsot jelentette a sikerhez.

Az idény első felében volt egy rossz sorozata, amikor Spanyolországtól egészen a Francia Nagydíjig még csak dobogóra sem állhatott, azon a négy versenyen rengeteg pontot veszített, és úgy tűnt, elszállhatnak az esélyei. Alonso és Hamilton a két ázsiai futamon esett ki, mely végül a címükbe került. A spanyol világbajnok Japánban, Hamilton egy futammal később Kínában nem szerzett pontot, de még így is kapott egy esélyt a sorstól, ám a Brazil Nagydíjon csak 7. lett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL