hero image

Lewis Hamilton is kiállt Ukrajna mellett (kép)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/26 06:44
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton gyakran nyilvánul meg közéleti témákban és ezúttal is így tett: most az Ukrajna melletti szolidaritását fejezte ki, illetve hozzátette, azon orosz emberek mellett is áll, akik békét szeretnének a háború helyett.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Pár nappal ezelőtt tört ki az orosz-ukrán háború, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát, ennek kapcsán pedig rengeteg szankció érte Oroszországot, ami a sportot és a motorsportok világát sem kerülte el.

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat már lefújták, a Haas pedig a barcelonai tesztek utolsó napjára eltávolította a névadó szponzorának matricáit az autójáról és a felületeikről, emellett pedig Nyikita Mazepin jövője is kérdéses.

A helyzetre több F1-es pilóta, többek között Charles Leclerc, Sergio Perez és Pierre Gasly is reagált a közösségi médiában, és mindannyian kifejezték szolidaritásukat Ukrajna felé. A sorból nem maradt ki Lewis Hamilton sem, aki ezt írta:

„Ha igazságtalansággal találkozunk, fontos, hogy kiálljunk ellene. A szívemben azokkal az ukrán emberekkel vagyok, akik borzalmas támadásoknak vannak kitéve, egyszerűen azért, mert egy jobb jövőt választottak.”

„Emellett azokkal a rengeteg orosz emberek mellett is állok, akik ez ellen az erőszak ellen állnak és békére törekednek, gyakran a saját szabadságukat kockáztatva. Kérlek, mindenki maradjon biztonságban, imádkozunk értetek!” – írta Hamilton az Instagram-oldalán, a storyt itt érhetitek el.