hero image

Lewis Hamilton nem ússza meg a decemberi protokollsértést: büntetésre számít

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/18 06:44
A Mercedes-pilóta Lewis Hamilton szerint pénzbüntetést fog kapni azért, mert kihagyta az FIA párizsi díjátadó gáláját, a befizetett pénzt pedig jótékony célra szeretné fordítani.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Mint ismert, a drámai abu-dzabi szezonzáró futamot követően hiába lett volna kötelessége, mégsem ment el átvenni az egyéni világbajnok második helyért járó díjat Lewis Hamilton az FIA párizsi díjátadó gáláján.

Rajta kívül a csapatfőnök Toto Wolff is kihagyta az eseményt, így a csillagos istállót a technikai igazgató James Allison képviselte, illetve természetesen Valtteri Bottas is ott volt, akinek ez az egyéni harmadik helye miatt volt kötelező.

Amikor a szezonnyitó Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján megkérdezték Hamiltont arról, hogy szerinte fog-e kapni büntetést a gála kihagyás miatt, azt mondta, igen:

„Kapni fogok valamilyen büntetést a gála miatt. Viszont együtt dolgoztunk azon, hogy elérjük, hogy a befizetett pénzt a hátrányos helyzetű fiatalok, a motorsport mérnöki pozícióba való bejutására fordítsuk” – mondta Hamilton.

A hétszeres világbajnokot arról is megkérdezték, milyen a kapcsolata az újdonsült FIA-elnökkel Mohammed ben Szulajemmel, aki a kinevezése után azt mondta, „nincs bocsánat” azért, hogy Hamilton megsértette az FIA-gálás protokollt.

„Már nagyon régóta ismerem Mohammedet, akit egy dubaji rendezvényen ismertem meg, és jó látni, hogy ő kapta meg ezt a pozíciót. Ezzel is javul a diverzitás a sportban, amit próbálunk minél magasabb szintre emelni” – mondta a bahreini sajtótájékoztatón Hamilton.