hero image

Lewis Hamilton szerint akár több hónappal előttük járhat a Ferrari

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/24 06:45
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton úgy tudja, hogy a Ferrari mindent az idei autójára tett fel, ezért lát esélyt arra, hogy hónapokkal előttük jár a vörös istálló.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A barcelonai tesztek első napján Lando Norris futotta meg a leggyorsabb kört a McLarennel, míg a második és a harmadik helyen a két ferraris végzett, majd a két mercedeses következett – de természetesen a köridők egyelőre nem reprezentatívak.

Jelenleg talán a megtett körök száma a legfontosabb az istállók számára, hiszen összesen hat napja lesz a mezőnynek a valós versenypályán való tesztelésre a Bahreini Nagydíj előtt, ezért minden napnak hatalmas a jelentősége.

A legtöbb kört pedig a Ferrari tette meg (153), utánuk a Red Bull (147), a Williams (132), majd holtversenyben a Mercedes és az Alpine (127-127) következik. A helyszíni beszámolók szerint a Mercedes és a Ferrari kocsija nyűgözte le a leginkább a paddockot.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is a Ferrari F1-75-re hívta fel a figyelmet, rávilágítva, hogy a Scuderia rendkívül korán átállt a 2022-es kocsija fejlesztésére, amivel esetlegesen több hónapnyi előnyük is lehet.

„Azt feltételezhetjük, hogy a Ferrari nem nagyon fejlesztette a 2021-es autóját, és mindent az idei kocsijukra tettek fel. Szóval ez azt jelentené, hogy számos hónappal előttünk járnak? Vagy egy csapat sok hónappal mindenki előtt jár? Meglátjuk” – mondta Hamilton a barcelonai első nap sajtótájékoztatóján.