hero image
dppi

"Lopott" bajnoki címe után 2022-ben "lemészárolta" a mezőnyt Verstappen a Ferrari volt pilótája szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

FORMA-1

Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj időmérő edzése Verstappen sikerével

FORMA-1

Leclerc az év egyik legnagyobb driftelését mutatta be Suzukában

Motorsport.hu
2022/12/30 18:14
Rene Arnoux, aki az 1970-es és 80-as években volt a Forma-1 egyik élmenője, úgy gondolja, Max Verstappen teljesen más szinten versenyzett idén, mint vetélytársai.
Ajánlott Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

Bár Arnoux úgy gondolja, Verstappen 2021-es – az ő szavaival, „lopott” – bajnoki címét „a valaha látott legbugyutább biztonsági autós döntésnek” köszönheti, a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elárulta, az idei teljesítménye lenyűgözte:

„Idén Verstappen és a Red Bull más szinten voltak. Többször is, például Zandvoortban, egyszerűen mindenkit lemészárolt. Véleményem szerint Charles Leclerc is majdnem ilyen jó, de Verstappenben van egy kis extra.”

Arra a kérdésre, hogy mi ez az extra, Arnoux a Japán Nagydíj rajtját idézi fel, a rövidített versenyét, amelyet végül Verstappen megnyert és ahol végül a világbajnoki cím sorsát is bebiztosította, még ha neki először ez nem is esett le. „Amit ott csinált… Egy tökéletes előzést hajtott végre az első kanyarban. Ha arra kérik, bárkinél képes mélyebbeket fékezni.”

Arnoux szerint Verstappen csapattársa, Sergio Perez nem tudott felnőni a hollandhoz idén: „Perez nyert Monacóban és Szingapúrban is, a lassabb pályákon. De szerintem azok, akik amiatt panaszkodnak, hogy nem ugyanolyan az autója, mint Maxnak, butaságokat beszélnek.”