hero image
dppi

Ma 20 éve nyert meg 75. F1-es nagydíját Michael Schumacher

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/05/09 10:47
Michael Schumacher kerek 20 évvel ezelőtt húzta be a 75. nagydíjgyőzelmét a Forma-1-ben, de ez még mind semmi.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

20 évvel ezelőtt Michael Schumacher még javában pályafutása legjobb időszakát élte. 2004-ben is mindent vitt a Ferrarival, majd a szezon végén már hétszeres világbajnoknak mondhatta magát, és nem volt jele annak, hogy ne lehetne nyolcszoros vagy akár tízszeres győztes, olyan ütemben haladt előre.

Fernando Alonso azonban megállította a menetelésben, és ha 2006-ban nem vonul vissza, egy nagyon erős Ferrarit vezethetett volna 2007-ben és 2008-ban. Igen jó esélyei lehettek volna, de ezt már soha nem tudjuk meg, és talán az élete is máshogyan alakul. Jelenleg is csak keveset tudni az állapotáról, és továbbra is milliók szorítanak érte, immáron 10 éve minden egyes nap.

Schumacher számára a 2004-es Spanyol Nagydíj több szempontból is különleges volt Barcelonában, mert a Ferrari megszerezte fennállása 170. rajtelőségét. A német legenda nem kérdezett, azonnal büntetett, több m int 0,6 másodperccel volt gyorsabb Montoya előtt, míg Barrichello a másik Ferrarival 1,2 másodpercet kapott.

A futamon ugyan a brazil második lett Trulli előtt, Schumachert nem lehetett megállítani, begyűjtvén ezzel a 75. győzelmét az F1-ben. A Ferrari pedig 172 győzelemnél járt, de a leggyorsabb kör is Schumacher neve mellé került, ami a 60. ilyen eredménye volt a királykategóriában.