hero image
dppi

Ma 23 éve állt dobogóra először az F1 egyik legvagányabb versenyzője

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/04/29 13:05
Egy versenyző, aki akár világbajnok lehetett volna, mert a sebessége és a képességei megvoltak hozzá, ráadásul rendkívül vagányan vezetett.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Ha vannak olyan tehetségek a Forma-1-ben, akik sokkal sikeresebbek is lehettek volna a képességeik alapján, Montoya biztosan közéjük tartozik. A kolumbiai fenegyerek piszkosul jó és gyors versenyzője volt a királykategóriának, amit idő előtt hagyott el, majd az USA-ban ismét letette a névjegyét.

2001-ben mutatkozhatott be, és nem sokkal később már dobogós volt. Nem zárt rossz első szezont, hatodik lett, míg 2002-ben és 2003-ban már a harmadik hely volt az övé, ami pályája csúcsát jelentette. Mindössze 7 versenyt nyert Montoya, messze többet is elérhetett volna, de valamiért nem jött ki számára a lépés.

A 13 rajtelsőség viszont egyértelműen megmutatja, milyen kaliber volt, a közel 50 éves sztárpilóta. Emellett 12 alkalommal volt övé a leggyorsabb kör a futamokon, és 30x állhatott a dobogón, ami a versenyei több mint 31%-át jelentette. Sőt, egy alkalommal még triplázni is tudott, egészen pontosan a 2003-as Német Nagydíjon a Williamsszel.

Napra pontosan 23 évvel ezelőtt állt először dobogón, még a 2001-es Spanyol Nagydíjon Barcelonában azt követően, hogy az időmérőt csak a 12. helyen zárta. Akkor senki nem gondolta volna, hogy dobogós lehet, de sikerült neki, és Michael Schumacher mögött második lett, közvetlen Villeneuve előtt. Ez volt az első dobogója Montoyának, addig Schumacher már 47 győzelemnél járt, megszerezvén ezzel a Ferrari 138. sikerét.