23 évvel ezelőtt ezen a napon ünnepelhette első győzelmét a Forma-1-ben Ralf Schumacher, aki nagyobb karriert is befuthatott volna.

Ralf Schumacher 1997 és 2007 között versenyzett az F1-ben, ami egy igen izgalmas időszak volt számára. Saját maga döntött úgy, hogy kiszáll a királykategóriából, ahol 2001-ben és 2002-ben futotta a legjobb idényét, melyre szívesen emlékezhet vissza.

Ebben a két évben negyedik volt a bajnokság végén, míg a testvére, Michael Schumacher világbajnok lett a Ferrarival, akárcsak 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben a Ferrarival, előtte pedig a Benetton színeiben ünnepelhetett még a 90-es években.

Csak azt követően érkezett meg Ralf az F1-be, és egészen másképpen is alakulhatott volna a pályafutása. Érdekes lett volna látni, hogyan működött volna a testvérpáros a Ferrarinál, de Barrichello személyében abszolúte megtalálták az olaszok azt a másodszámú pilótát, aki nem jelentett veszélyt Schumacherre.

23 évvel ezelőtt a napon született meg Ralf első győzelme, amit további öt követett. Meglehetősen sokat várt erre a pillanatra, de megérte, és Imolában ott lehetett a dobogó tetején. Ezen kívül még a Nürburgringen, Malajziában, Hockenheimben, Montrealban és Franciaországban volt övé az első hely.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL