Ekkor még Michael Schumacher és Rubens Barrichello is csak a pályafutása elején járt, és egy igen tragikus szezonban lehetett először dobogós a brazil.

Az 1994-es idényt sosem feledjük, miután ugyanazon hétvégén két F1-es pilóta is életét vesztette. Roland Ratzerberger szombaton hunyt el egy súlyos balesetben, majd egy nappal később Ayrton Senna életéért küzdöttek a mentőcsapatok, de hiába, a brazil legenda is örök álomra hajtotta a fejét a kórházban.

Az 1994-es idény főként erről maradt ismert, sokakat megrázott, ami történt, és ez rá is nyomta a bélyegét a szezonra, ami egy elátkozott szezon volt. 30 évvel ez előtt ezen a napon Michael Schumacher csak a negyedik győzelmét ünnepelhette, amit a Csendes-óceáni Nagydíjon húzott be a Benettonnal.

Gerhard Berger lett a második a Ferrarival, míg Rubens Barrichello a harmadik a Jordan színeiben. Amiatt is volt különleges ez a verseny, mivel Barrichello és a Jordan is az első F1-es dobogóját ünnepelhette, ráadásul a csapat 50. nagydíján, míg a Benetton csak a 9. győzelmét aratta, addig a Tyrrell már 350 nagydíjnál járt.

Barrichello ugyan nem lett világbajnok, 68 dobogó így is került a neve mellé, illetve 11x nyert, és 14x volt a pole-ban. Sokan Schumacher vízhordózójaként emlékeznek rá, ugyanakkor ennél azért ő jobb versenyző volt. 1993 és 2011 között versenyzett, így egy igen hosszú pályafutása adatott meg számára, több mint 320 nagydíjjal a háta mögött, mialatt majdnem 860 kört töltött el az élen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL