hero image

Magnussen: a 2022-es szabályok miatt mindenkinek megvan az esélye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/17 06:51
Kevin Magnussen szerint megnézve az idény első futamait, „mindenkinek van esélye” jelenleg a Forma–1-ben, miután egyik istálló sem épített olyan autót, amely igazán versenyképtelen lenne.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A korábbi szezonokban többször is előfordult, hogy egy csapat nulla ponttal fejezte be az évet, és jóformán nagyobb káosz vagy szerencse nélkül még a közelébe sem ért a top tíznek. Idén azonban változott a helyzet, mivel már mind a tíz alakulatnak vannak pontjai.

A pilóták közül pedig csak ketten, Mick Schumacher és Nicholas Latifi nem iratkozott még fel a tabellára 2022-ben. Magnussen szerint ez is bizonyíték arra, hogy mennyivel versenyképesebb és szorosabb most a mezőny, mint korábban.

„Elég jó esély van arra, hogy az erősorrend fog még változni idén. A Mercedes nincs annyira formában, az Alfa Romeo majdnem dobogós tempóra képes, és mi is ott voltunk, szóval elképesztően szoros a csata, ami remek szezont fog eredményezni” – magyarázta Magnussen.

„Nem valami szórakoztató, amikor tudod, hogy nem lehetsz versenyképes, most viszont ezt nem lehet mondani, mert mindenkinek megvan az esélye. Ez pedig nyilván sokkal érdekesebb és szórakoztatóbb is. Én mindenképpen élvezem.”

A csapat másik pilótája, Schumacher is hasonló véleményen van, és abban reménykedik, hogy az év előrehaladtával a különbségek még kisebbek lesznek. „Már így is sok minden történt, de a csapatok nagyon közel vannak egymáshoz, és ezt jó látni, hiszen az egész változtatásnak ez volt a lényege.”

„Nekünk is sikerült felzárkóznunk, és talán a különbségek nem nőni, hanem csökkenni fognak az év végére, a középmezőny pedig akár még fel is zárkózhat a legjobb két csapatra, vagyis a Ferrarira és a Red Bullra.”