hero image

Magnussen: a Haas maranellói részlege a jó irányba indított el minket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/06/04 06:52
Az istállóhoz idén visszatérő Kevin Magnussen elmondta, hogy a Haas korábban felállított maranellói részlege mindenképpen komoly segítség volt számukra abban, hogy a megfelelő irányba induljanak el.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A dán versenyző 2020 végén a mezőny egyik leggyengébb csapatát hagyta el, idén viszont egészen más helyzetben találta magát, hiszen a Haas sokat fejlődött az új szabályoknak is köszönhetően, így ismét a középmezőnyben harcolhatnak.

A fejlődés egyik kulcsa minden bizonnyal az, hogy az amerikaiak komolyabb szakembergárdával képviseltetik magukat Maranellóban, közel a Ferrari főhadiszállásához, ez pedig a kommunikációt is megkönnyítette.

Magnussen is elismerte nemrég, hogy szerinte ennek komoly szerepe volt az előrelépésükben. „Igen, ez egy remek változás volt a csapat életében. Abban az évben, amikor távol voltam, ők átköltöztek. Most már többen dolgoznak Maranellóban.”

„Ez segíti a különböző részlegek közötti kommunikációt, mert egyszerűen csak odamehetsz a másikhoz, hogy személyesen beszéljétek meg a dolgokat. A korábbi években a világ minden táján volt egy központunk, Amerikában, Olaszországban két helyen, valamit Angliában is, szóval szét voltunk szóródva.”

„A kommunikáció szempontjából sokkal egyszerűbb, hogy csak odamehetsz a kollégád asztalához és átbeszélhetitek a helyzetet. Szóval jobb és növekedtünk is, több emberünk van, ami jó érzés. Mindez pedig az autón is meglátszik. A Haas tehát jó irányba tart” – zárta gondolatát a dán, aki idén eddig 15 pontot szerzett a csapatának.