A Haas-pilóta Kevin Magnussen a csapat rekordját megdöntve a 4. helyen végzett az imolai időmérőn, ezt követően pedig nagyon vidáman nyilatkozott a Forma-1-be visszatérő versenyző.

Kevin Magnussen történelmet írt péntek délután, hiszen a Haas csapata korábban még sosem tudott ennyire előkelő pozícióban végezni az időmérőn. Ennek ismeretében nem meglepő, miért nyilatkozott vidáman a dán:

„Nagyon boldog vagyok, ez egy kiváló eredmény számunkra! Remek érzés volt vezetni a kocsit. Gyors és jól vezethető volt az időmérőn, rendkívül büszke vagyok a csapatra” – idézte a Motorsport.com a dán pilótát.

Magnussen a Q3-ban nem sok híján a gumifalba tette az autóját a változó időjárási körülmények között, de végül hiába jött a piros zászló, sikerült visszatérnie a pályára.

A Haas versenyzője azt is hozzátette, hogy számára az is jó eredmény lenne szombaton, ha az ötödik-hatodik hely környékén érne célba a sprintfutamon, ez tekinthető a realisztikus céljának.

„Most a negyedik helyen vagyok, de száraz pályán nem vagyunk ennyire jók. Nehéz előzni ezen a pályán, és fantasztikus lenne, ha az első kör után még mindig a negyedik pozícióban lennénk.”

„Ha vesztenék egy-két pozíciót, még azzal is pontokat szereznék és jó helyről rajtolhatnék vasárnap. Természetesen szeretnék még a negyedik helynél is előrébb végezni, de okosnak és realisztikusnak kell lennem” – zárta Magnussen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL