hero image

Magnussen a történelmi 4. helye után: „Természetesen szeretnék még előrébb végezni, de okosnak kell lennem”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/23 06:47
A Haas-pilóta Kevin Magnussen a csapat rekordját megdöntve a 4. helyen végzett az imolai időmérőn, ezt követően pedig nagyon vidáman nyilatkozott a Forma-1-be visszatérő versenyző.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Kevin Magnussen történelmet írt péntek délután, hiszen a Haas csapata korábban még sosem tudott ennyire előkelő pozícióban végezni az időmérőn. Ennek ismeretében nem meglepő, miért nyilatkozott vidáman a dán:

„Nagyon boldog vagyok, ez egy kiváló eredmény számunkra! Remek érzés volt vezetni a kocsit. Gyors és jól vezethető volt az időmérőn, rendkívül büszke vagyok a csapatra” – idézte a Motorsport.com a dán pilótát.

Magnussen a Q3-ban nem sok híján a gumifalba tette az autóját a változó időjárási körülmények között, de végül hiába jött a piros zászló, sikerült visszatérnie a pályára.

A Haas versenyzője azt is hozzátette, hogy számára az is jó eredmény lenne szombaton, ha az ötödik-hatodik hely környékén érne célba a sprintfutamon, ez tekinthető a realisztikus céljának.

„Most a negyedik helyen vagyok, de száraz pályán nem vagyunk ennyire jók. Nehéz előzni ezen a pályán, és fantasztikus lenne, ha az első kör után még mindig a negyedik pozícióban lennénk.”

„Ha vesztenék egy-két pozíciót, még azzal is pontokat szereznék és jó helyről rajtolhatnék vasárnap. Természetesen szeretnék még a negyedik helynél is előrébb végezni, de okosnak és realisztikusnak kell lennem” – zárta Magnussen.