hero image

Magnussen „extra lehetőséget” lát a bakui utcákban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/07 06:47
Kevin Magnussen szerint a bakui aszfaltcsík karakterisztikája remek lehetőségeket kínálhat a most hétvégi viadalon, melyeket természetesen ő is szeretne kihasználni a Haasszal.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma–1 2016 óta jár Azerbajdzsánba, és ugyan az első viadal elég unalmasra sikerült, azóta nem igazán lehet panaszunk az ottani eseményekre, mivel számos érdekes és meglepő eredményt láthattunk már.

Daniel Ricciardo 2017-ben például a 10. helyről nyert, Lance Stroll meglepetésdobogót ért el a Williamsszel, tavaly pedig Sergio Perez diadalmaskodott a két bajnoki rivális drámája után. „Nagyon más pályák, de minden futamról viszel valamit magaddal” – magyarázta Magnussen Monaco és Baku kapcsán.

„Baku egy igazán nagyszerű hely, sok rajta a gyors egyenes és a lassú kanyar. Már várom a hétvégét. Ráadásul mindig sok a történés, nagy az esély a sárga zászlókra és a biztonsági autó bejövetelére.”

„Olykor még piros zászló is van, szóval egyértelműen úgy érzi az ember, hogy Bakuban extra lehetőségek vannak más viadalokhoz viszonyítva.” A Haasnak szüksége is lenne már egy jó eredményre, mert az utóbbi futamokon nem tudtak pontokat gyűjteni, pedig az autójuk vélhetően képes lett volna erre.

Legutóbb Monacóban Magnussen technikai hiba miatt adta fel a futamot, Mick Schumacher pedig csúnyán összetörte az autóját, idén ráadásul már nem először.