A Haas a 2022-es Forma-1-es szezon előtt egy újabb gyárlétesítménnyel bővült, miután a Ferrari több mérnökét is „kölcsönadta” az amerikai alakulatnak – Kevin Magnussen elárulta, milyen hatása van ennek a csapat életére.

Annak érdekében, hogy beférjenek a költségsapka alá, az elkerülhetetlennek tűnő elbocsájtások helyett a Ferrari több mérnökét is kölcsönadta a Haasnak, akiknek külön részleget hoztak létre Maranellóban a Ferrari egykori technikai igazgatója, Simone Resta vezetésével.

Magnussen, aki 2020-ban távozott a Haastól, Mick Schumachertől eltérően nagyobb összehasonlítási alappal rendelkezik arról, hogy ennek milyen hatása van a csapat életére, a dán pilóta pedig könnyen észrevehető pozitívumokról számolt be.

„Pozitív változások történtek a csapaton belül” – idézi Magnussent a RacingNews365. „Most sokkal több ember dolgozik Maranellóban, aminek szerintem jótékony hatása van a különböző részlegek közötti kommunikációra.”

„A csapatunk részlegei nagyon szétszórtak voltak eddig a világban: egy az Egyesült Államokban, egy Angliában, két különböző Olaszországban. A dolgokat azonban eléggé megkönnyíti, hogy most bármikor át tudnak menni egy munkatársuk asztalához beszélgetni kicsit.”

„Sokat fejlődött a csapaton belüli kommunikáció, és az is jobbnak érződik, hogy nagyobb lett a csapat. Ez az autón is érződik, szóval jó helyzetben van a Haas.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL