hero image

Magnussen is versenyben van a Haas 2022-es F1-es üléséért – dán sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/09 06:48
Nyikita Mazepin menesztése után az amerikai csapat 2020-ban menesztett pilótája, Kevin Magnussen is ott lehet a felszabadult ülésért folytatott versenyfutásban, értesült az Ekstra Bladet.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Haas 2020 végén pénzügyi okokból menesztette Kevin Magnussent, miután a koronavírus-járvány miatt megtépázott csapat rövidtávon csak az Uralkali dollármillióival tudta finanszírozni a túlélését.

A Concorde-egyezmény és a franchise rendszer bevezetésével azonban az F1-es csapatok értéke növekedésnek indult, és a Haas úgy fogalmazott Mazepin elbocsájtása és az Uralkalival kötött szerződés felbontása után, hogy nincsenek rászorulva egy fizetős pilótára.

Bár az egyértelműnek, és már-már hivatalosnak vehető, hogy a bahreini teszten Pietro Fittipaldi fogja vezetni a VF-22-t, a Haas hosszabb távon nem akarja magát elkötelezni a brazil mellett.

Az Ekstra Bladet értesülései szerint a tulajdonos Gene Haas, és a csapatfőnök Günther Steiner is nagyra tartja Magnussent, és ő is ott van Antonio Giovinazzival az ülésért folytatott hosszabb távú versenyfutásban.

Magnussennek még 3 versenyre szóló szerződése van az Egyedült Államokban a Chip Ganassival, kezdve a bahreini szezonnyitóval egy időben tartott 12 órás sebringi versennyel, de még van egy másik ütközése is.

Az igazán nagy kérdés azonban, hogy a Peugeot elengedi-e a dánt: a francia márka végül csak 3-4 versenyen fog rajthoz állni a hiperautójával a WEC-ben, kihagyva a Le Mans-i 24 órás viadalt is, azonban így sem veszítenék el szívesen az egyik sztárpilótájukat.