Kevin Magnussen számára már nem jelenti a világot a világbajnoki cím megnyerése. A dán azt is elárulta, hogy az apaság extra sebességgel ruházza fel.

Korábban számos olyan véleményt lehetett hallani, hogy az F1 teljes embert igényel, amibe nem fér bele a családi élet. Egyesek szerint azzal, hogy egy pilóta apává válik, körülbelül két tizedet veszít a sebességéből.

Természetesen nem lehet ezt pontosan mérni, ugyanakkor Nico Rosberg apaként verte meg a világ egyik legjobb versenyzőjét Lewis Hamilton személyében. A másik oldalon pedig ott van Fernando Alonso, akinek a mai napig nem született gyermeke, és még mindig elképesztően gyors.

Kevin Magnussan a 2022-es évben tért vissza a Forma-1-be, ahol korábban nagy nyomás nehezedett rá, amit elsősorban saját magának köszönhetett. A dán ugyanis világbajnok akart lenni, és ennek rendelt alá mindent.

„A legnagyobb nyomást a saját elvárásaim jelentik” – jelentette ki Magnussen a Motorsport.com holland kiadásának. „Amikor gyerek voltam, azt hittem, az élet az F1-ről és a sportág csúcsára jutásról szól.”

„Azt hittem, az F1-ben világbajnokká válni az élet végső eredménye. Most már rájöttem, hogy ez nem így van. Ez némi nyomást vesz le rólam, és ez jó dolog” – folytatta a dán, aki Nico Hülkenberg oldalán bizonyíthat idén.

„Most már jobban élvezem a Forma-1-et. Amikor a régi gondolkodásmódot követtem, mindent nagyon ijesztőnek éreztem, mert nagy nyomást helyeztem magamra. Féltem, hogy nem fogom megtapasztalni a boldogságot, ha nem leszek sikeres a sportban. Ez persze nagy nyomással terhelt.”

„Aztán ott van a nyomás az összes többi ember részéről. Ez a sport sok területen nagyon kemény verseny. Azt hiszem, ez most sokkal pozitívabb. Az emberek gyakran viccelődnek azzal, hogy két tizedet veszítesz a sebességedből, amikor apa leszel, de ez határozottan nem így van. Szerintem ez pont fordítva van.”

„Természetesen még mindig nagy elvárásaim vannak magammal szemben, és nagy ambícióim vannak, de ez most más. Minden rendben van. Boldog vagyok."

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL