hero image

Magnussen más szemmel néz a Forma-1-re, mint korábban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/05 06:48
A Haas idén visszatérő dán versenyzője egy interjúban elárulta, hogy teljesen másképp tekint a száguldó cirkuszra, mint a korábbi években. Magnussennél akkor jött el a fordulópont, amikor kénytelen volt elhagyni a Forma-1-et és apa lett.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Talán maga Kevin Magnussen volt az utolsó, aki azt gondolta volna, hogy visszatérhet a Forma-1-be, mégis hívta őt a Haas, miután a csapat megszakította a kapcsolatot Nyikita Mazepinnel. Az F1-től távol töltött idő lehetővé tette számára, hogy friss szemlélettel térjen vissza, és jobban érezze magát, mint a 2020-as távozása előtt.

A The Race-szel folytatott beszélgetésben azt mesélte el, hogy sokkal nyugodtabb, mint az királykategóriában való debütálását követő években. Akkor még sokat kellett bizonyítania, de ma már nem érzi ezt a nyomást. Közben a 29 éves dán apa lett, amit élete csúcspontjaként jellemez.

Ennek következtében egy időre megfeledkezett a Forma-1-ről, és könnyebb volt számára elfogadni, hogy azok az idők már a múlté. Amikor azonban lehetőséget kapott, hogy visszatérjen a Haashoz, rájött, hogy mégiscsak nagyon hiányzott neki a sport.

„Most, hogy visszatértem, olyan, mintha új szemmel néznék a sportra. A Forma-1 már nem olyan fontos számomra. Nagyon fontos, de sokkal könnyebb élvezni, mert nem annyira fontos" - magyarázta Magnussen, aki nyugodtan versenyezhet, hiszen a Haas hosszútávon számol vele.

Elismeri, hogy szeretett volna világbajnok lenni, de tavaly lemondott erről az álmáról. Mostanában nem igazán táplál elvárásokat a vezetése felé, de élvezi, amit csinál, és kíváncsian várja, mit hoz a jövő a Haasnál. Magnussen jelenleg tizedik a bajnokságban és olyan pilótákat előz meg, mint Fernando Alonso, vagy Sebastian Vettel.