hero image

Magnussen mosolyogva mondta: „Günther ezt tönkretette!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/12 06:49
A Haashoz visszatérő versenyző, Kevin Magnussen arról beszélt, hogy a csapatfőnök Günther Steiner tönkretette a vakációját, viszont a dán láthatóan nem bánta a dolgot.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Miután az orosz-ukrán háború következtében a Haas szerződést bontott az Uralkalival és Nyikita Mazepinnel, az amerikai istálló úgy döntött, korábbi versenyzőjét, Kevin Magnussent hozza vissza a száguldó cirkuszba.

A dán versenyzőt váratlanul érte a hívás, a RacingNews365-nek adott interjújában elmondta, éppen vakációzni készült a családjával, amikor a csapatfőnök Günther Steiner felhívta, és megkérdezte, érdekli-e a Forma-1-be való visszatérés a Haasszal, a második hívásával pedig elmondása szerint „tönkretette” a vakációját – de látszólag nem bánta a dolgot.

„Günther körülbelül egy héttel ezelőtt hívott fel, amikor éppen az Egyesült Államokba készültünk vakációzni, még a Sebringi 12 órás verseny előtt. Akkor még úgy döntöttem, hogy elutazom Floridába, aztán majd meglátjuk.”

„Aztán landolt a gép Miamiban, Günther pedig felhívott, és azt mondta, csináljuk. Aztán repültem Bahreinbe.”

Magnussen egy kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem volt F1-es kilépési záradék az IMSA-s Chip Ganassival kötött szerződésében, ahogy a Peugeot-val sem foglalták írásba ezt a forgatókönyvet.

„Még mindig szerződés kötött a Chip Ganassihoz és a Peugeot WEC-projektjéhez. Igazából a következő héten még a Sebringen kellett volna vezetnem, tehát nagyon kedves gesztus volt a Ganassitól, hogy elengedtek.”

„Méghozzá úgy, hogy nem volt Forma-1-es záradék a szerződésemben. Nagyon profik voltak, és megértették, miről van szó. Valószínűleg nem igazán örültek a dolognak, de megértettek engem” – fogalmazott Magnussen.