Kevin Magnussen „hatalmas hullámvasútként" jellemezte azt az utat, amelyen végig ment a szombati kvalifikáción megszerzett hetedik helyért.

Magnussen 2020 óta nem ült F1-es autóban egészen a múlt hétig, és a bahreini kvalifikáció során végig hidraulikai problémákkal kellett megküzdenie, miután a Q2 végén problémái adódtak. A dán sűrű hetet élt ált, hiszen a semmiből jött a lehetőség, hogy visszatérjen a sportágba.

Magnussen aggódik amiatt, hogy az autó ki fogja-e bírni a vasárnapi futamot, azonban nagyon boldog amiatt, mert megvan a versenyzéses szükséges tempó a Haas idei konstrukciójában.

„Az edzéseken jó volt a hosszútávú tempónk. Nem igazán lehet tudni, hogy a többiek mennyire játszottak az üzemanyaggal és az erőforrással, de biztosan nem volt rossz. A hetedik rajtkockából indulunk, szóval holnap a pontokért megyünk, de a legnagyobb gondot a megbízhatóság jelenti - drukkolok, hogy ezt sikerüljön megoldani. Nem gondoltuk, hogy a Q3-ba juthatunk” – mondta.

„Ez egy hatalmas hullámvasút volt. Attól kezdve, hogy megkaptuk a hívást Günther [Steiner]-tól, és meglepődtünk rajta, egészen addig, hogy megpróbáltuk megvalósítani - rengeteg dolgot kellett elrendezni. Először vezettem az autót, fájt a nyakam, voltak problémáink, de ott vagyunk az elején" - tette hozzá Magnussen a Sky Sports F1-nek nyilatkozva.

Günther Steiner csapatfőnök bízott benne, hogy az idén életbe lépő szabályváltozások a Haas javára válnak, ugyanakkor nem ígért semmit Magnussennek, de tájékoztatta arról, hogy jó adatokat kaptak a szimulátorban és az első teszt alatt az autóról.

„Ő [Günther] nem ígért semmit, pedig könnyen megtehette volna. Voltak jó érzéseik azzal kapcsolatban, amit az autóval csináltak, de Barcelona után nem sok mindent tudtak felmutatni. Beszélgettünk, és azt mondta, hogy szerintük elég jó autójuk van, de nem ígért semmit- mondta Magnussen.

Magnussen az ukrajnai események hatására váltotta Nyikita Mazepint Schumacher csapattársaként. Amikor Magnussen befejezte a 2020-as szezont, valószínűleg azt gondolta, hogy F1-es karrierje végleg véget ért. „Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek ebben a csapatban, egy jó autóval az F1-ben. Nagyon jó móka, és szuper boldog vagyok" - mondta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL