hero image

Magnussen rossz hírekkel szolgált Hamiltonnak és a Mercedesnek Kanada előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/16 06:50
A Kanadai Nagydíj hétvégéje vélhetően nagyon hasonlóan fog majd lejátszódni Bakuhoz, már ami a pattogás várható problémáját illeti, vélekedik Kevin Magnussen.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A dán úgy látja, a montreáli Gille Villeneuve-ről elnevezett versenypálya is „kemény” lesz a pilótákra nézve. Mindez azok után jöhet, hogy Azerbajdzsánban sok versenyző panaszkodott az FIA-nak azzal kapcsolatban, hogy már fizikai fájdalmaik vannak az extrém pattogástól.

A futam után láthattuk például, hogy Lewis Hamilton alig tudott kikászálódni az autójából, mert annyira „szétverte” a hátát a folyamatosan pattogó és delfinező W13-as. Még az is benne volt a pakliban egy ideig, hogy a brit talán el sem fog tudni indulni most hétvégén.

Azóta viszont maga Hamilton erősítette meg, hogy esze ágában sincs kihagyni a helyszínt, ahol élete első F1-es sikerét aratta még 2007-ben. Ez viszont azt jelenti, hogy egy újabb rázós hétvégére számíthat a volánnál, hiszen egyelőre semmilyen változtatás nincs kilátásba helyezve a témában.

„Montreal egy igazán klassz hely. A pálya is csodálatos, eléggé egyedi, mert félig meddig egy városi aszfaltcsíkról van szó, de közben amolyan hibridnek számít – tényleg szeretem” – mondta Magnussen.

„Ugyanakkor nagyon hepehupás is, tehát ezekkel az új autókkal kemény dolgunk lesz, mert igazán merevek. Biztosan komoly kihívás lesz majd, de egy remek kihívás.” A kanadai hétvége egyébként az utolsó tengerentúli viadal lesz, mielőtt elkezdődne a szezon középső, európai szakasza.

A következő három hónapban ugyanis hét futamot fognak rendezni a kontinensen egymás után. A Haas 2022-t egy jelentős előrelépéssel kezdte, de Montreal előtt a legutóbbi négy versenyen már nem tudtak pontokat szerezni, és több kiesésük is volt.

Magnussen most nyilván szeretne véget vetni a rossz sorozatnak. „Az biztos, hogy a cél a pontszerzés lesz. Szerintem meg is van az autónk ehhez, és már várom, hogy elkezdődjön a hétvége.”