Kevin Magnussen át tudja érezni Mick Schumacher jelenlegi helyzetét, hiszen utóbbi pilótának el kellett hagynia a Haas istállóját a szezon végeztével. A dán szerint azonban az ő korábbi esetei is jól mutatják, hogy lehet még visszaút a mezőnybe.

Schumacher két szezont töltött el a Haasnál, de az idei teljesítménye végül nem volt elég ahhoz, hogy meggyőzze főnökeit, érdemes vele hosszabbítaniuk. Ennek következményeként Nico Hülkenberg ülhet majd a másik autóba jövőre.

Magnussen egyrészről örül a rutinos német visszatérésének, de közben sajnálja is, hogy Schumacher távozik, ezért megpróbált néhány biztató szóval búcsúzni tőle. „Ez egy kétoldalú dolog, nem igaz? Egyrészről jó, hogy egy Nicóhoz hasonló pilóta érkezik a tapasztalatával és képességeivel.”

„Ugyanakkor sajnálom is Micket, mert tudom, hogy ez milyen érzés, én is voltam ilyen helyzetben korábban, és szerintem jó munkát végzett idén. Emberként is kedvelem őt, szóval könnyű rosszul érezni magad miatta. Az F1 kemény, de lehetséges a visszatérés. Nekem kétszer is sikerült. Remélem, tovább harcol majd és megpróbál visszatérni.”

Magnussen pedig tényleg tapasztalatból beszél, hiszen 2014-ben nagy tehetségként érkezett meg az F1-be, és a debütáló futamán rögtön dobogóra tudott állni a McLarennel, de aztán már nem jöttek neki úgy az eredmények, így 2015-re visszaminősítették tartalékosnak.

Ezek után a következő idényt már a Renault-val kezdte meg, de onnan egy szezon után átment a Haashoz, ahol egészen 2020 végéig versenyzett. Tavaly pedig máshol próbált szerencsét, de amikor az idei év elején Nyikita Mazepinnek mennie kellett az amerikai alakulattól, Magnussent ismét visszahívták.

Schumacher eközben csak 23 éves jelenleg, így nem feltétlenül kell aggódnia amiatt, hogy most elvesztette az ülését. „Amikor vállon veregetem őt, és azt mondom neki, hogy ne adja fel, akkor annak van valamennyi súlya, mert senki sem tudja, mi történhet, szóval van ok arra, hogy kitartson.”

Schumacher persze már jelezte, hogy nem is áll szándékában feladni, és ha minden jól alakul, akkor jövőre a Mercedes tartalékosa lehet, hiszen Toto Wolff már jelezte, hogy érdekli őket a német pilóta, kinek édesapja, Michael az utolsó három F1-es évét náluk töltötte.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL