hero image

Magnussen visszatért oda, ahol akkor nyaralt, amikor a Haas megkereste őt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/05 06:51
Különleges hétvége vár Kevin Magnussenre, ugyanis a dán pilóta visszatér Miamiba, ahol éppen nyaralt, amikor csörgött a telefonja és ülést ajánlottak neki az idei szezonra.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Ezen a hétvégén a Forma-1 az idei szezonban először utazik Amerikába. A szezon későbbi szakaszában Austinba is ellátogatnak majd, de ezúttal egy szűz pálya kerül bevetésre, a Miami Nagydíj keretein belül. A Forma-1 számára egy utcai pályát építettek, a Hard Rock Stadion körül, a várakozás pedig eléggé izgalomteli.

Különleges futam a Haas számára, az amerikai csapatnak ugyanis ez lesz az első idei hazai futamuk a kettő közül. Az elmúlt két évben a Haas folyamatosan egy a hátsó sorban lévő csapat volt, idén azonban rendet tettek a házuk táján, és hirtelen a középmezőnyben versenyeznek. Különösen az utolsó utáni pillanatban képbe kerülő Kevin Magnussen mutatta meg, mire képes a Haas autója.

A dán az utolsó pillanatban került a csapatba Nyikita Mazepin helyére, aki az orosz-ukrán háború miatt került partszélre. Most, hogy a Forma-1 Miamiba utazik, Magnussen számára bezárult a kör. Erről ő maga beszélt a Haas sajtóközleményében. „Én is Miamiban nyaraltam, amikor a lehetőség ismét felmerült! Alig várom, hogy újra odamenjek, szerintem igazi pörgés van a verseny körül, szóval nagyszerű lesz” -mondta.

A csapatfőnök Günther Steiner is előretekint a versenyhétvégére. Az amerikaiak csapatfőnöke nagy showra számít a hétvégén a futam körül, de szerinte fontos lesz, hogy a versenyzésre koncentráljanak, és ne vonja el a figyelmet a pályán kívüli látványosság, ugyanis még mindig egy autóversenyről van szó.