hero image
dppi

Majdnem tragikus vége lett Magnussen balesetének Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/04/03 12:29
A Forma-1 Ausztrál Nagydíja eléggé kaotikusra sikeredett, de mint később kiderült, tragédiába is torkollhatott volna, miután egy Kevin Magnussen autójáról lerepülő alkatrész megsebesített egy szurkolót.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az Ausztrál Nagydíj nem csak a pályán látottak miatt maradt emlékezetes, a piros zászlók körüli vitatott döntések mellett abból is probléma akadt, hogy néhány szurkoló beszabadult a pályára még mielőtt leintették a futamot.

Volt egy újabb érdekes eset is, ami rosszabbul is végződhetett volna. Amikor két körrel a vége előtt Kevin Magnussen autója eltalálta a falat az első sikán utáni egyenesben, a kocsijáról leszakadó törmelék eltalált egy, az érintett fallal ellentétes oldalon lévő lelátón álló szurkolót, Will Sweetet, aki később a 3AW nevű rádióban számolt be a történtekről:

„Magnussen eltalálta a falat és valami eltalálta a karomat, csak ott álltam és véreztem. A nyakamat védtem a kezemmel, de ha a barátnőm felé repül, simán fejbe találta volna. Mindenki mászott oda, volt, aki csak félre akart állni, mások a törmeléket akarták összeszedni. Amikor megtaláltam a felnidarabot, láttam, milyen nagy és nehéz volt, el volt törve, volt nagyon hegyes éle, borzalmas lett volna, ha más szögben talál el.”

A baleset után a verseny végéig Sweet szerint senki nem vizsgálta meg: „Nem jött oda senki. A menyasszonyom szinte le volt sokkolva. Mivel a futam vége jó volt, azért maradtunk addig, azután odamentünk a mentősökhöz, akik bekötözték a sebet. Valahogy átjutott a kerítésen a törmelék, nagyon magasra repült fel, ráadásul egy nagyon zsúfolt domboldalon landolt.”

Megszólalt az Ausztrál Nagydíj szervezőbizottságát vezető Andrew Westacott is: „Úgy tűnik, ez egy egyedi eset volt, mivel nem arra készülünk, hogy húszméteres kerítéseket kell építenünk. A nézők védelme megfelel az FIA szabályainak, mindenhol ilyen van a világon, de ahogy minden sportban és minden nagy esemény után, itt is kiértékeljük a dolgokat és meglátjuk, hogyan javíthatunk a helyzeten.”

„Megkeressük az érintett szurkolót, mivel Sweet Magnussen-rajongó, vélhetően össze tudunk hozni közöttük egy találkozót. Remélem rendben van a srác, örülök, hogy a barátnője sem sérült meg, ez az eset emlékeztethet minket arra, mennyire fontos a biztonság a Forma-1-ben és a motorsportokban általában.”