A Forma-1 Ausztrál Nagydíja eléggé kaotikusra sikeredett, de mint később kiderült, tragédiába is torkollhatott volna, miután egy Kevin Magnussen autójáról lerepülő alkatrész megsebesített egy szurkolót.

Az Ausztrál Nagydíj nem csak a pályán látottak miatt maradt emlékezetes, a piros zászlók körüli vitatott döntések mellett abból is probléma akadt, hogy néhány szurkoló beszabadult a pályára még mielőtt leintették a futamot.

Volt egy újabb érdekes eset is, ami rosszabbul is végződhetett volna. Amikor két körrel a vége előtt Kevin Magnussen autója eltalálta a falat az első sikán utáni egyenesben, a kocsijáról leszakadó törmelék eltalált egy, az érintett fallal ellentétes oldalon lévő lelátón álló szurkolót, Will Sweetet, aki később a 3AW nevű rádióban számolt be a történtekről:

„Magnussen eltalálta a falat és valami eltalálta a karomat, csak ott álltam és véreztem. A nyakamat védtem a kezemmel, de ha a barátnőm felé repül, simán fejbe találta volna. Mindenki mászott oda, volt, aki csak félre akart állni, mások a törmeléket akarták összeszedni. Amikor megtaláltam a felnidarabot, láttam, milyen nagy és nehéz volt, el volt törve, volt nagyon hegyes éle, borzalmas lett volna, ha más szögben talál el.”

A baleset után a verseny végéig Sweet szerint senki nem vizsgálta meg: „Nem jött oda senki. A menyasszonyom szinte le volt sokkolva. Mivel a futam vége jó volt, azért maradtunk addig, azután odamentünk a mentősökhöz, akik bekötözték a sebet. Valahogy átjutott a kerítésen a törmelék, nagyon magasra repült fel, ráadásul egy nagyon zsúfolt domboldalon landolt.”

Megszólalt az Ausztrál Nagydíj szervezőbizottságát vezető Andrew Westacott is: „Úgy tűnik, ez egy egyedi eset volt, mivel nem arra készülünk, hogy húszméteres kerítéseket kell építenünk. A nézők védelme megfelel az FIA szabályainak, mindenhol ilyen van a világon, de ahogy minden sportban és minden nagy esemény után, itt is kiértékeljük a dolgokat és meglátjuk, hogyan javíthatunk a helyzeten.”

„Megkeressük az érintett szurkolót, mivel Sweet Magnussen-rajongó, vélhetően össze tudunk hozni közöttük egy találkozót. Remélem rendben van a srác, örülök, hogy a barátnője sem sérült meg, ez az eset emlékeztethet minket arra, mennyire fontos a biztonság a Forma-1-ben és a motorsportokban általában.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL