hero image

Már képen is megtekinthető, hogyan alakult át a spái pálya

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/07 06:54
Az F1-es újságíró Albert Fabrega jóvoltából megnézhetjük, hogyan áll jelenleg a Spa-Francorchamps-i pálya átalakítása és újraaszfaltozása – kevesebb mint 6 hónap múlva újra Forma-1-es versenyt láthatunk a helyszínen.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A mostanában történt súlyos balesetek következtében kisebb átalakításon esik át a Spa-Francorchamps-i aszfaltcsík, illetve főleg azon belül az Eau Rouge-t és a Raidillont magába foglaló szakasz.

A pályát újraaszfaltozzák, emellett pedig szélesebbé válik a bukótér, a korlátokat pedig távolabb helyezik a vonalvezetéstől, hogy több tere legyen a kocsiknak a lassulásra. A pálya emellett „hurka” rázókövekkel érné el, hogy a versenyzők ne próbálkozzanak meg túlzottan agresszív és veszélyes manőverekkel.

Az átalakításról egy képet is megtekinthetünk az F1-es újságíró Albert Fabrega jóvoltából, amelyen látszik, hogy valóban szélesebb lett a bukótér, épült egy új lelátó erre a területre, de maga a vonalvezetés nem változik.

A Forma-1 szokásához híven a nyári szünet után fog ellátogatni Belgiumba az ikonikus pályára, és augusztus 28-án, a versenynaptár 14. állomásaként fog versenyt rendezni Spa-Francorchamps, ezúttal már „Spa királya”, Kimi Räikkönen nélkül.