hero image

Már nem a Red Bull a leggyorsabb a bokszutcában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/03/22 06:54
A Bahreini Nagydíjon a Red Bull a nullázás mellett egy olyan dologban is elvesztette vezető szerepét, melyben évek óta a paddock egyik legjobbjai voltak. Ez pedig nem más, mint a bokszkiállások ideje. A nyitófutamon a McLaren és a Ferrari szerelői voltak a legszorgosabbak.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

2022-ben is kulcsfontosságú a bokszutcában eltöltött idő, hiszen értékes másodperceket lehet nyerni vagy veszíteni a bokszutcában. Az elmúlt szezonban a Red Bull Racing volt a kiállások ura, rendszeresen két másodperc körüli időkkel. Az idei szezonban minden másképp van, hiszen az új gumik miatt a kiállások kicsivel lassabbak, mint tavaly.

Ráadásul a Red Bull már nem a leggyorsabb a bokszutcában. Bahreinben csak a nyolcadikok és a tizedikek voltak a két autó kerékcseréinél. A leggyorsabb bahreini bokszkiállást a McLaren végezte, egy olyan csapat, amely egyáltalán nem teljesített jól Bahreinben. Az idei szezon nyitófutamán sereghajtóak voltak, de legalább sovány vigaszként a leggyorsabbak voltak a kiállásoknál.

A Ferrari volt az egyetlen csapat, amelynek ideje megközelítette Daniel Ricciardo bokszkiállásának idejét, végül két századdal maradtak le Carlos Sainz kerékcseréjével. Továbbá az Alpine-nál és a Williamsnél is gyors kiállásokat hajtottak végre, és az AlphaTauri is a verseny egyik leggyorsabb csapata volt Juki Cunoda kiállásával.

A Mercedes nem is fért be kiállásaival az első tízbe, mivel 3 másodpercen kívül tudták csak kiengedni Lewis Hamiltont és George Russellt. A Ferrari számára azonban mindenképp bizalomgerjesztő, hogy nem csak a pályán, hanem a pit lane-ben is a mezőny egyik legjobbjai.