hero image
DPPI

Már nézheted is az F1-es sprintfutam összefoglalóját az Osztrák Nagydíjról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/07/01 19:01
Hamar elkészült az összefoglaló videó, és mint az általában lenni szokott, Max Verstappen húzta be az első helyet, ezúttal vizes pályán, amely csak a végére kezdett el felszáradni.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Max Verstappen óriási tempóban halad afelé, hogy háromszoros világbajnoknak mondhassa magát a Forma-1-ben. Erre több mint jó esélye van, és nemcsak amiatt, mert utcahosszal vezeti a bajnokságot.

Egyszerűen nem hibázik, addig a Red Bull olyan stabil és gyors alatta, hogy azzal kényelmesen nyeri a futamokat. Még az is benne lehet a pakliban, hogy egy olyan verseny sem lesz az idény hátralévő részében, amit ne ő nyerne meg.

Abszolút rekord lenne, viszont várhatóan így is futamokon belül eldőlhet a cím sorsa, matematikai szinten is. Ugyanakkor Verstappen mögött jó verseny van, és ez az Osztrák Nagydíj sprintfutamán sem volt másképp.

A szombati sprintfutam sem jelentett nagy gondot Verstappennek, bár a rajtot követően Sergio Pérez kissé kihúzta nála a gyufát. A mexikói a tűzzel játszik, Daniel Ricciardo bármikor beülhet a helyére, ha úgy adódik.

A Ferrarik ezúttal nem voltak olyan gyorsak, mint azt várhattuk volna, addig a Mercedesnek nagyobb hátrányt kellett ledolgozniuk, míg Fernando Alonso meglepetésre Lance Stroll mögött zárt, minimális különbséggel. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.