Martin Brundle szemtanúja volt a McLaren csapattulajdonosának Zak Brownnak és a korábbi Forma-1-es versenyző és csapattulajdonos Mario Andretti különleges találkozójának a múlt hétvégén Miamiban. Brown ugyanis megígérte, hogy valóra váltja Andretti egyik nagy álmát: Egy modern Forma-1-es autó vezetését.

Andretti 1968 és 1982 között 128 futamon vezetett, és 1978-ban világbajnok lett a Lotusszal. Összesen tizenkét versenyt nyert Forma-1-es pályafutása során. Emellett az amerikai bajnok lett az IndyCarban, és 1995-ben második lett a Le Mans-i 24 órás versenyen. A most 82 éves Andretti már évek óta nem aktív versenyző, de ez nem jelenti azt, hogy időnként megjön a kedve, hogy újra autóba üljön.

Miamiban Andretti jelezte, hogy egy modern Forma-1-es autó vezetése szerepel még a bakancslistáján. A McLaren csapat tulajdonosa, Brown nem sokat gondolkozott és azonnal felajánlja Andrettinek a lehetőséget, hogy beüljön a McLaren Forma-1-es autójába.

„Mindig is szerettem volna, ha Mario Andretti nálam vezet - idézi a WTF1.com a csapatfőnököt. De valamilyen fogadást kell kötnünk, mert ezt teszem a versenyzőimmel" - tette hozzá Brown. Hogy ez a fogadás pontosan mit takar, azt azonban még nem tudni.

Maga Andretti eközben alig hitt a fülének. „Hűha, tényleg?” - mondta az egykori pilóta elragadtatva, aki azonnal kezet fogott Brownnal, hogy megerősítse az üzletet. Ez kétségtelenül nagy pillanatokat fog okozni Austinban.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL