hero image

Mario Andretti szerint Wolffnak túl nagy hatalma van az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/08/13 07:50
Az amerikai versenyzőlegendának nem tetszenek Toto Wolff megjegyzései, és szerinte a Mercedes csapatfőnöke már túl nagy befolyással rendelkezik a Forma–1-ben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Miközben Mario fia, Michael Andretti elkötelezett az F1-es projekt iránt, és már 2024-ben szeretne saját istállót indítani, addig a mezőny jelenlegi tagjai már közel sem ennyire lelkesek, és Wolff is azok közé tartozik, akik szerint nem feltétlenül lenne jó dolog, ha az Andretti Global megérkezne a királykategóriába.

Ő elsősorban attól tart, hogy az amerikai alakulat nem hozna elég értéket a sportba, és így igazából csak a többi gárda bevételeit csökkentené, hiszen 11 csapattal a fedélzeten több részre kellene osztani a tortát.

Amikor a GrandPrixnews247 arra próbálta keresni a választ a saját cikkében, hogy Wolff túl befolyásos-e a Forma–1-ben, Andretti, aki 1978-ban világbajnok tudott lenni a szériában, a Twitteren a cikk posztjára reagálva csak ennyit írt: „Ezt ki kellett már mondani; itt volt az ideje.”

A Magyar Nagydíjon Wolff például azt mondta, hogy szerinte az Audi jobb lenne 11. csapatnak, mert ők nagy autógyártóként képesek lennének extra értéket hozni az F1-be.

Andrettinek azonban erre is megvan a válasza. „Toto az Audiról beszélt, és azt mondta, inkább látná őket 11. csapatként. Véleményem szerint az Audit bárhol szívesen fogadnák, ez nem is kérdés. Azt viszont nem látom megvalósulni, hogy ők a semmiből kezdjék meg az építkezést egy saját csapattal” – magyarázta a MotorLAT-nak.

„Én úgy látom, hogy az Audi inkább egy nagycsapattal állna össze motorszállítóként. Meg is mondom, miért. Így jobban tudod igazolni a befektetést, mert ha motorszállítóként nyersz bármilyen csapat oldalán, akkor a motor nyer, ha viszont nem győztök, akkor rá lehet fogni a csapatra. Ez mindig is így működött.”

„Mi egy olyan csapat vagyunk, akik nyitottak lennének egy másik gyártóra. Már a jelenlegiekkel is dolgozunk, hogy meghozzunk néhány döntést. Ez így megy. Természetes, hogy örömmel fogadod a nagy gyártókat, de ők csak jönnek és mennek. Mi viszont jövünk és maradunk” – érvelt fia projektje mellett Mario Andretti.

„A gyártók nem függenek a sporttól, mi viszont igen. Ez az életünk. Mi csak ehhez értünk. Ezt lélegezzük. Miért fosztanának meg minket ettől? Komolyan gondoljuk.”