hero image

Marko: A C3-as keveréken futott kör sokkal fontosabb volt, mint a győztes idő

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/17 08:00
A Red Bull tanácsadója szerint nem az volt a legfontosabb kör, amellyel Max Verstappen megfutotta a legjobb időt a barcelonai teszteken, hanem sokkal inkább a C3-as keverékeken tett körök, ugyanis azt fogják használni a kvalifikáción.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Csak a bahreini téli teszt utolsó napján oszlott fel valamelyest a köd a Forma-1-es csapatok közötti erőviszonyok körül. Végül Max Verstappen volt az, aki körével a leggyorsabb időt autózta, és ezzel sok mosolyt csalt a Red Bull Racing garázsában lévők arcára. Helmut Marko elmagyarázza, miért voltak olyan fontosak az aznapi idők.

A teszt utolsó napján végezték a Bahreini Nagydíjra való szimulációkat. Ezeken is a Red Bull szerepelt a legerősebben. A Sport1-nek Marko azt mondta, hogy az autó nagyrészt hasonló volt, mint a jövő hétvégén Bahreinben szereplő verzió, mely már élesben kell, hogy megmutassa erősségét.

Verstappen volt a leggyorsabb az idei barcelonai teszteken, a regnáló világbajnok a teszt utolsó napján pirított oda a mezőnynek, de Marko elárulta, hogy a hangsúly egy korábbi gyors körön van. „Sokkal fontosabb volt az idő, amit Max a C3-as gumikkal ért el. Ez az a gumiabroncs, amelyet a versenyhétvégén a kvalifikáción használunk majd" - mondta.

A Red Bull tanácsadója elmagyarázta, hogy a csapat által bevetett frissítés a várakozásoknak megfelelően működik. Emellett a delfinezéssel kapcsolatos főbb problémákat is orvosolták. „Ezt még a Mercedesnek meg kell oldania" - mondja Marko kötekedve.

A Mercedes közben keserűen panaszkodott az autó teljesítményére, Lewis Hamilton pedig úgy gondolja, hogy még a győzelmekért sem tudnak majd harcolni. Marko mostanra már ismeri a riválisok ilyesfajta játékát. „Mindig panaszkodnak a tesztek alatt, aztán hirtelen: bumm. Tavaly is voltak problémáik a tesztek alatt, és mégis megnyerték az első futamot" - mondta Marko.