hero image

Marko: A Formula E „névhamisítás”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/01/31 08:01
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nincs jó véleménnyel az „elektromos Forma-1-ről”, ugyanis szerint hatalmas dízelgenerátorokat használnak a kocsikhoz, így a nevüket is hamisnak tartja.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull rengeteg motorsport-sorozatban szerepel, a Forma-1-en kívül az F2-ben, az F3-ban, a MotoGP-ben, a DTM-ben és a WRC-ben is szerepelnek szponzorként vagy csapatként, de a Formula E-be nem fognak belépni.

Erről az energiaitalos gyártó tanácsadója, Helmut Marko nyilatkozott, aki az Autorevue magazinnak adott interjújában azt mondta, már a sorozat neve is csalóka.

„Sokan próbáltak minket a Formula E-be csábítani, de elég volt egy versenyre ellátogatnom. A verseny után világosan kijelentettük, hogy nem szállunk be a sorozatba” – kezdte Marko.

„Az egy futam alatt rájöttem, hogy a Formula E egy névhamisítás. Az uruguayi futamon láttam, hogy hatalmas dízelgenerátorokat használnak” – fogalmazott Marko, azonban a szabályzat ellentmond az osztrák szakembernek.

A Formula E autóinak üzemanyagra van szükségük az akkumulátor töltéséhez, ehhez azonban nem dízelt, hanem glicerin és cukoralkohol-keveréket használnak.