hero image
dppi

Marko: a kilencedik hely „nem elfogadható” az AlphaTauritól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/21 17:29
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egyértelműen kijelentette, hogy a testvércsapatuk, vagyis az AlphaTauri nem teljesített kellően jól 2022-ben.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A faenzai gárda 2021-es idénye nagyon erős volt, elsősorban Pierre Gasly miatt, aki ki tudta használni az autó gyorsaságát, és rendszeresen szállította vele a Q3-as szerepléseket és a vasárnapi pontszerzéseket.

Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen az istálló a konstruktőri hatodik helyen végzett, ami fennállásának egyik legjobb eredménye volt. A 2022-es új szabályokat viszont némileg elszúrták, így idén visszazuhantak a kilencedik pozícióba, ami 2018 óta a legrosszabb eredményük.

Ezek alapján tehát nem véletlen, ha Marko úgy érzi, az AlphaTaurinak ennél többet kellett volna mutatnia. „Ha megnézzük, milyen potenciál rejlik bennük technikai és pénzügyi szinten, akkor a kilencedik hely nem elfogadható” – mondta a szakember az Auto Motor und Sportnak.

„Sok stratégiai hibát vétettek, az autónak túl kicsi volt a leszorítóereje. Jelenleg az a folyamat zajlik, hogy kielemzünk mindent, ami az év során történt, aztán meglátjuk, mely csavarokat kell elfordítani.”

Oliver Mintzlaff, aki a Red Bull sportrészlegének irányítását vette át Dietrich Mateschitz októberi halálát követően, szintén elmondta, hogy javulnia kell a csapatnak. „Megtartottuk az első megbeszéléseket az új főnökünkkel, Mr. Minztlaff-fal, és mindenki egyetért abban, hogy a Red Bull sikeres csomagját nincs értelme átformálni.”

„Az AlphaTaurinál viszont szükség van erre. Ez az év nem volt kielégítő” – tette egyértelművé Marko. Hogy ez jelent-e valami konkrét változtatást Franz Tost istállójánál, azt egyelőre még nem lehet tudni, de a csapatnak mindenképpen jobb eredményeket kéne majd szállítania 2023-ban, különben a vezetőség nem lesz boldog.