hero image

Marko: az FIA direktíváját „nem gondolták át eléggé”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/06/21 08:02
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, az FIA által a Kanadai Nagydíj előtt meghatározott technikai direktíva egy olyan megoldás, amelyet nem gondoltak át megfelelően.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A szövetség a versenyzők bakui panaszáradata után hamar lépett, és kilátásba helyezte, hogy megpróbálják kontroll alá vonni az autók pattogását a következő időszakban. Mindez azonban komoly vitákat eredményezett, hiszen a probléma nem egyformán érint mindenkit.

A Red Bull egyike azon istállóknak, akik nehezményezték, hogy az FIA már a szezon közben változtatásokat szeretne a témában, így természetesen nem meglepő, hogy Marko is kritikával illette a döntéshozókat.

„Nem gondolnám, hogy az FIA döntése helyes lenne. A Mercedesnek vannak a legnagyobb gondjai, erre jön egy ilyen reakció szezon közben. Van egy egyszerű megoldás. Meg kell emelni az autót. Akkor nem fog jelentkezni a pattogás, csak sebességet veszítesz” – mondta az osztrák a Sky Sportsnak.

„A tény, hogy most ily módon reagálnak, és megpróbálják ráerőltetni a csapatokra, hogy miként kell beállítaniuk az autót, egy gyors megoldás, amelyet viszont nem gondoltak át eléggé.” A kanadai hétvégén azonban még csak adatgyűjtés történt, és a konkrét direktívák leghamarabb a Brit Nagydíjtól léphetnek életbe.

Marko emellett még hozzátette, hogy a szövetség beavatkozása a jelenlegi formájában még túlságosan is homályos, ráadásul szerinte éppen a Mercedes veszíthet majd vele a legtöbbet.

„Még van mit javítani rajta, mert a paraméterek még igencsak ködösek. Így csak kiszolgáltatnánk magunkat az önkényességnek. Mindez viszont éppen azt érintené legjobban, aki panaszkodott érte” – utalt ezzel a Mercedesre a szakember.