hero image

Marko ekkor látta sírni először Verstappent

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/08/25 07:52
Max Verstappen nevének felbukkanása teljesen megváltoztatta a Forma-1 vérkeringését, a holland nagyon gyorsan robbant be a köztudatban, de az elején azért voltak nehézséget, melyet Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az első sorból látott.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Max Verstappen a 2021-es győzelem után sorozatban második világbajnoki címe felé halad a 2022-es szezonban, amely a hétvégi Belga Nagydíjjal folytatódik. A csodatiniből domináns világbajnokká váló Verstappen útjáról Marko, a Red Bull tanácsadója idézett fel pár emléket.

 „Eltűnt a türelmetlenség, hogy minden körben a határon akarjon vezetni. Tudja: a kvalifikáción és a versenyen is gyorsnak kell lenni. A hibák, amiket az elején elkövetett, mint például a Monte-Carlóban ugyanott történt kiesések, és másik emlékezetes hiba Austinban, ahol egy magának választott bokszkiállást hajtott végre, eltűntek" - mondta Marko a Formule1.NL-nek.

„Monte-Carlóban volt az első balesete, egy kicsit provokálta Romain Grosjean. Ha Monte-Carlónál maradunk: ott később kétszer is ütközött. Ugyanaz a kanyar, ugyanaz a hely, miközben kétszer volt olyan autónk, amivel nyerhettünk volna. Akkor láttam először sírni Maxot. Én is csalódott voltam. Ha ilyen jó autód vanem szabadna a szalagkorlátban végezned. Szerencsére tanult belőle, és tavaly végre sikerült neki.”

„Szándékosan döntöttünk úgy, hogy Maxot a mélyvízbe dobjuk. Suzukát egy holland tervezte, ez elég nagy kihívás volt Max számára. De hittem abban, hogy vele megtaláltuk azt, akit kerestünk. Suzukában megerősítést nyert, amit már tudtam: Max nem csinált semmi rosszat azon az edzésen, versenyképes volt az első pillanattól kezdve, hogy Forma-1-es autóba ült.”

„Tizenhat évesen aláírta első Forma-1-es szerződését. Egyértelmű volt, hogy személyiségként fejlődnie kell. Még gyerek volt, és akkoriban még mindig [az édesapja] Jos Verstappen dominált. Minél önállóbb lett Max, annál inkább visszahúzódott Jos.”

„Kezdetben ez nem volt mindig könnyű folyamat. Maxnak két technikai eligazítása vollt: először a csapattal, majd Jos-szal. Az ilyesmi nem mehet tovább jól. Viszonylag gyorsan kialakította a saját véleményét, és az interjúkban nagyon világosan kifejezte magát. Ő egy Verstappen, nem igaz? Ha valami nem tetszik neki, akkor kimondja."