A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta, hogy a Max Verstappen melletti Red Bull-ülésről a 2022-es nyári szünetben fognak dönteni – vélhetően Pierre Gasly és Sergio Perez között fog eldőlni az ülés sorsa.

A bőség zavarával küzdhet a Red Bull csapata a pilótáik kapcsán, ugyanis míg Max Verstappen szerződése a 2027-es szezon végéig szól, addig Sergio Perez jelenlegi kontraktusa az év végén lejár, és kérdéses, ki lesz a holland csapattársa.

A Red Bullnak pedig házon belül is izgalmas lehetőségei vannak, ugyanis Perez idén már sokkal közelebb van Verstappenhez teljesítmény terén, Gasly pedig az AlphaTaurinál nyújt jó teljesítményt.

Ráadásul Perez három futam után Verstappen előtt áll a pontversenyben, igaz, Verstappen két futamon is kiesett, míg Perez „csak” egy versenyt adott fel technikai probléma miatt. A pilótakérdésről Ausztráliában a főtanácsadó Helmut Marko nyilatkozott:

„Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, és a nyári szünet folyamán fogjuk eldönteni, hogy ki lesz Max csapattársa 2023-ban” – idézte Markót a gpblogkorábban pedig arról beszélt az osztrák, hogy nem szeretnék elveszteni Gaslyt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL