Dr. Helmut Marko kijelentette, hogy egy darabig még nem várható döntés a Red Bull második számú ülését illetően, azt azonban hozzátette, hogy Júki Cunoda egyre nagyobb eséllyel pályázik Sergio Perez ülésére.

Újabb futam, újabb Cunoda-remeklés, hiszen a Japán pilóta ezúttal a hazai nagydíján mutatta meg, hogy a nyers tempó tekintetében képes igencsak magas szintet képviselni, ráadásul a fiatal versenyző már a rádiós kirohanásokban is sokkal mérsékletesebben jár el.

Egyelőre még nyitott a harc a Red Bull második számú üléséért, hiszen Max Verstappen 2028-ig bebetonozta magát a csapatnál, Sergio Perez ugyanakkor biztató teljesítményt nyújt, idén eddig három második helyet szerzett.

Az RB-nél versenyző pilóták közül Daniel Ricciardo egyre kevésbé jön szóba, minek után újabb pocsék hétvégét zárt, ezúttal Japánban, Júki Cunoda azonban a Q3-as szereplése után ismét pontot szerzett, amivel Marko elismerését is kivívta.

„Szokatlan lenne, ha ezt áprilisban tennénk” – utalt arra Marko, hogy a bejelentés még odébb van. „Nem fogjuk hagyni, hogy nyomást gyakoroljanak ránk. Mindent szorosan figyelemmel fogunk kísérni, majd később, valószínűleg a nyári időszakban döntést hozunk.”

Ami Cunodát illeti, Marko kijelentette: „Jelenleg nagyon következetes, és a hibái a múlté. Zsinórban háromszor jutott be a Q3-ba, és most már sokkal kontrolláltabb a rádióban. Nagyon sokat fejlődött. De még sok verseny van hátra.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL