hero image
DPPI

Marko: Horner jogosan kételkedett de Vriesben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/06/28 12:35
Helmut Marko szerint a Red Bull Racing vezérigazgatója, Christian Horner ellenezte Nick de Vries AlphaTauri-s szereplését.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A holland versenyző a szezon eddigi nyolc futama alatt még nem szerzett pontot, így most Marko hajlik arra, hogy egyetértsen Hornerrel.

"Christian és én ritkán vagyunk különböző véleményen, de néha nem értünk egyet", nyilatkozta Marko a The Inside Line podcastnak. "Azt hiszem, legutóbb Nick de Vriesszel kapcsolatban volt nézeteltérésünk."

"A jelenlegi helyzet alapján azt kell mondanom, hogy Hornernek volt igaza. Természetesen az AlphaTauri nem a Red Bull Racing, de mivel egy család vagyunk, érdekel a véleménye. Christian pedig eredetileg nem volt de Vries legnagyobb rajongója".

Arra a kérdésre, hogy miért mégis Nick de Vriesnek ajánlották fel a szerződést, és nem Mick Schumachernek, ahogy azt az AlphaTauri főnöke, Franz Tost javasolta, Marko a következőket válaszolta: "Mick egész pályafutása során a Ferrarihoz kötődött, Nick pedig tavaly Monzában nagyon sikeres versenyt futott beugróként, és jobban illeszkedett a filozófiánkhoz."