hero image

Marko: jövőre a Mercedes nagyobb kihívó lehet, mert Leclerc „még sokat hibázik”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/12/04 12:59
Hiába zárta a második helyen a bajnokságot a Ferrari és Charles Leclerc, a Red Bull tanácsadója úgy véli, 2023-ban már ismét a Mercedes lehet az első számú ellenfelük.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az olaszok remekül kezdték az idei évet, és ők rendelkeztek a leggyorsabb autóval, de aztán néhány verseny után már jöttek is a problémák. Leclerc korai bajnokesélyesből hamar csak üldözővé vált, miközben a Ferrari hibát hibára halmozott.

Elsősorban a megbízhatósági gondok, valamint a taktikai bakik ásták alá a szezonjukat, de azért két alkalommal Leclerc is hibázott, ami papíron szintén sok pontjába került az alakulatnak. Ezekre a tényezőkre alapozva véli úgy Helmut Marko, hogy jövőre inkább a Mercedestől kell majd tartaniuk.

„Van még hová fejlődnünk a megbízhatóság terén. Az első három futam alatt háromszor estünk ki technikai hiba miatt. Brazíliában pedig a beállításokat szúrtuk el. Kivételes szezonunk volt, de nem minden volt tökéletes. Továbbra is tökéletes napra van szükség a Mercedes és a Ferrari legyőzéséhez” – mondta Marko a SportBildnek a Red Bull 2022-es szezonjáról.

„A Ferrari erős lesz 2023-ban, de a Mercedesnek összességében jobb lehet a csomagja. És ott van náluk Lewis Hamilton is. Ő még mindig egy élversenyző. A Ferrarinál ott van ugyan Leclerc, aki szintén kiváló, de még sokat hibázik.”

A szakember emellett úgy véli, nem fog újra megismétlődni, hogy Hamiltonnak ne legyen futamgyőzelme egy szezonon belül, mint ahogyan történt az idén. „A Mercedes a szezon során közelített hozzánk. Még nincsenek egy szinten, de több szélcsatornás idejük van az autó fejlesztésére.”

„Ettől függetlenül azért annyira nem aggódom. Jó úton járunk 2023 felé, és Max személyében miénk a legjobb pilóta.”