hero image

Marko kétli, hogy Schumachernek van jövője a Haasnál

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/04 18:06
Mick Schumacher kénytelen lehet kivenni egy évet, hogy aztán a Saubernél térjen vissza.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Mick Schumacher az utolsó pilóta, akinek még nem biztos a helye a Forma-1 rajtrácsán egy olyan évben, ahol az átigazolási piac nagy meglepetésekkel szolgált. A paddockban egyre elterjedtebb az a vélemény a hétszeres világbajnok Michael fiáról, hogy ülés nélkül fog maradni.

Az amerikai csapat látókörébe helyette a veterán Nico Hülkenberg került, akit Günther Steiner mindig is szeretett volna a csapatában látni és már 2020-ban is volt esély arra, hogy náluk kössön ki.

Az istálló vezetése és Schumacher között az elmúlt hónapokban jelentősen megromlani látszik a viszony és ezt a Red Bull tehetségek nevelésére koncentráló tanácsadója, Helmut Marko is megjegyezte.

„Ha egy csapat ilyen hévvel kritizálja nyilvánosan egy pilótáját, az azt jelenti, hogy már nem él a részükről felé bizalom” – mondta Marko a német RTL-nek adott interjúban, hozzátéve: „Ilyenkor már nem valószínű, hogy van jövője a pilótának a csapatnál.”

Marko szerint a Haas egy tapasztalt pilótát keres magának, erre a szerepre pedig Hülkenberg tökéletesen megfelel. Schumacher számára sincs veszve minden azért, egy év után 2024-ben az Alfa Romeóval szakító Saubernél akadhat számára egy hely.