hero image

Marko kizárta Mick Schumacher AlphaTaurihoz való szerződését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/09/03 07:55
Helmut Marko egyértelműen kijelentette, hogy nem is gondolkoznak Mick Schumacher szerződtetésén az AlphaTaurihoz, ugyanis ő a Ferrari juniorja, így nincs helye a Red Bull nevelőcsapatánál.

A 2023-ra vonatkozó találgatási örvény némileg lecsillapodni látszik Oscar Piastri és a McLaren megegyezésével. De mivel Pierre Gaslyt most az Alpine ülésével hozták kapcsolatba, a Red Bull Racing egy újabb körre készülhet a pilótavadászatban.

Gasly szabadon igazolhatna az Alpine-hoz a Red Bulltól és az AlphaTauritól. Dr. Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint Gasly álma, hogy egy francia gyári csapatnál versenyezzen. A Red Bull hajlandó elengedni őt az Alpine-hoz, de a saját feltételei szerint. Gasly esetleges elvesztésével a Red Bull soraiban egy hely megüresedik.

Ezt a helyet több pilóta is megcélozhatja, de Marko a német Sky-nak elmondta, hogy Mick Schumacher nem tart igényt az AlphaTauri ülésére.

„Ő nem számít nekünk. Ő a Ferrari juniorja, ezért soha nem tárgyaltunk Mick Schumacherrel. Megvan a saját programunk [a juniorokkal], és nyilvánvalóan a saját embereinket részesítjük előnyben” – mondta Marko, utalva arra, hogy valószínűleg egy fiatal pilóta kaphat ülést a faenzai csapatnál.

Így tehát egyelőre kérdéses, hogy Gasly távozása esetén ki veheti át a helyét a csapatnál, ahogyan az is, hogy Mick Schumacher hol versenyezhet jövőre, de sajtóinformációk szerint a fiatal német akár a DTM felé is veheti az irányt…