hero image

Marko: Max nagy nyomás alatt sem hibázik, de a Ferrari talán igen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/22 08:03
A Red Bull tanácsadója nem tartja tragikusnak Max Verstappen második rajtpozícióját a Spanyol Nagydíjon és úgy kalkulál, a Ferrari versenyzőin jóval nagyobb a nyomás, mint rajtuk.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Nem alakult tökéletesen Max Verstappen számára a barcelonai kvalifikáció, bár a regnáló világbajnok a második leggyorsabb időt futotta, a DRS meghibásodása miatt már nem tudott javítani a végén.

Ennek ellenére Helmut Marko bizakodva tekint a vasárnapi futam elé, mint azt az osztrák ORF riporterének elmondta, jó irányba halad a csapat és akár Charles Leclerc pole pozíciót érő idejét is elérhették volna a DRS-probléma nélkül.

„A következő próbálkozásnál már működött a hátsó szárny, reméljük a versenyen nem lesznek vele újabb problémák. Nem tragikus a helyzet, a rajtrács első sora nem rossz. Azt hiszem, vasárnap a magas pályahőmérséklet jelentősen befolyásolja majd a versenyt“ - mondta Marko.

„A Ferrari versenytempója a harmadik szabadedzésen jobbnak tűnt mint pénteken, így minden bizonnyal a futamon is versenyképesek lesznek. Tavaly megnyertük az egyéni világbajnokságot, de a Mercedes dominanciája előtt mi is az élen voltunk. Ez új dolog a Ferrarinak, ezért nagyobb rajtuk a nyomás.“

„Max az elmúlt két versenyen bebizonyította, hogy akkor sem hibázik, ha nagy teher nyomja a vállát és képes kihasználni az ellenfél legkisebb gyengeségét is. Sokkal melegebb lesz vasárnap, mint ma, akár három kerékcserére is szükség lehet“ - vélekedett az osztrák szakember.