hero image

Marko: Még egy kör és Perez is megelőzi Leclerc-t

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/24 08:03
Dr. Helmut Marko nyilatkozott az imolia sprintfutam után, ahol a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen zárt az élen. Az osztrák szerint a Ferrari nehéz vasárnapra számíthat a Tifosi előtt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Helmut Markót lenyűgözte Max Verstappen az Emilia Romagna Nagydíj sprintfutamán. A Red Bull Racing tanácsadója szerint a Ferrari valójában ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint Verstappen és Sergio Perez két héttel ezelőtt. A rajtproblémákat vasárnapra meg kell oldania a csapatnak.

„A szemcsésedés, amitől Ausztráliában mi szenvedtünk, itt a Ferrarit érintette" - mondta Marko a ServusTV-nek adott interjújában a sprintfutam után. A 78 éves osztrák látta, hogy Leclerc tempója kilométerről kilométerre egyre rosszabb lett. „Még egy kör és Perez is megelőzte volna őt” – tette hozzá Marko.

A Red Bull pontosan tudja, hogy az olaszok mitől szenvednek, és Marko szerint a Ferrari emiatt trükkös vasárnap elé néz. „Csak a szárnyon tudnak változtatni, de az nem fog változtatni a helyzeten. Igaz, holnap keményebb keverékeken is fognak autózni, így talán ez némileg segíthet a Ferrarin” – mondta.

Verstappen rossz rajtjáról Marko a következőket mondta: „A programozásban volt a hiba, nem működött a szinkron. Max fantasztikusan felzárkózott, és sikerült egy pontot hoznia a vb-n. A sebessége jó.” A futam azonban még hátra van, ahol a két Red Bull és a két Ferrari szorosan egymás mögül fog rajtolni.